Call Us +1 800 245 39 25
Stay connected:

Malas och mantran i yoga

 

Ett yoga halsband eller en Mala är ett halsband som består av 108 pärlor. Dessa används vid meditation där mantran upprepas. Ett mantra ska  uprepas 108 gånger för att bli ett med dig. Mantran är traditionellt på sanskrit och uråldriga strofer som ibland har varit svåra att översätta. Det viktigaste i ett mantra är inte att förstå orden utan meningen. Ett mantras mening kan vara fokus, hälsa, kärlek, att komma i kontakt med universum, beskydd, rening.

Upprepandet av ord har bevisats hälsosamt i modern forskning, bland annat genom svenska Mediyogainstitutet. Studierna visar att genom mantran lugnar vi kroppen, får bättre blodtryck, läker snabbare, även förbättra minnet.

Varför 108 pärlor? Det är ett heligt nummer inom många traditioner. Inom yogisk tradition finns det 108 heliga platser i Indien, det äsgs att om du mediterar så djupt att du under en dag endast har 108 andetag når du upplysning. Inom ayurveda finns det 108 tryckpunkter på kroppen, 108 mänskliga villfarelser, 108 lögner som människan använder och 108 jordbundna önskningar som människor har.

I den här artikeln från uplift kan du läsa mer om forskning på indiska vediska studenter som lär sig mantran för att komma ihåg skrifter

Neuroscience and the Sanskrit effect

Kolla in dessa vackra Malas från Sage and Silver som finns hos Gaiam.com.

Gaiam

Silver & Sage Peacefulness Bracelets (Set of 7)    Silver & Sage Love All Around Trio (Set of 3)    Silver & Sage Path of Truth Mala    Silver & Sage Color Outside the Lines Mala    Silver & Sage Endless Potential Mala

1 Comment

  • quowani Posted 5 april, 2021 10:43

    One among those first matters when studying just how to compose an ending paragraph to fully grasp will be it will start out out of your own human body of the composition using a transition. The paragraph’s very first sentence needs to consist of changeover phrases that are definite to indicate which you’re starting to wrap your own essay writing. https://corporatetaxratenow.com/writing-excellent-coursework-project/

Comments are closed.