Call Us +1 800 245 39 25
Stay connected:

3-SäsongsDieten

Den ayurvediska 3 säsongsdieten går ut på att äta det som hör till säsongen. Klimatsmart och ekonomiskt då de grönsaker som hör till säsongen oftast är billigare och finns i överflöd.

Men att äta efter säsong är också  bra för kroppen. I det ayurvediska sättet delas året in i tre säsonger -Vår Sommar och Vinter.

Under våren ändras vår hormonbild från den vi haft under vintern. Vinterns mat har genom historien  oftast varit fett, kött och mycket salt mat. Vi har då en förbränning som passar den kosten, under övergången till våren rensar vi ut det extra fettet med en lättare kost av bladgrönt och primörer. En enklare fasta-dag i veckan kan hjälpa till under våren.

Under sommaren triggas vi att äta det söta, frukter och bär som finns i naturen under denna period. Hormonbilden ändras återigen och allt det söta hjälper oss att bygga upp en fettreserv inför vinter.

Under vintern går naturen och även kroppen i träda. Matsmältningen behöver varm lagad mat och kroppen mer sömn när vi vilar upp oss inför den ljusa vårens ankomst.

I dessa videor kan du höra Dr John Douillard berätta om 3 säsongs dieten och vara i med i utmaningen The 3-season diet challenge!Det är helt gratis och fullt av fantastiska råd inför ett år med rätt kost för rätt säsong!
[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=fu0umw6q-j8[/embedyt]