Call Us +1 800 245 39 25
Stay connected:

Naturlig detox är grunden till hälsa

Det finns ett samband mellan ohälsa och sjukdom och oregelbunden tarm. Ayurveda och många andra hälsosystem anser att tarmen bör tömmas en gång per dag för att kroppens naturliga utrensning ska fungera optimalt.
Kroppen har flera kanaler för naturlig detox där avföringen är en av de viktigaste.
85% av kroppens immunförsvar sitter i tarmen, blir den full av gifter från osmält mat kan den inte göra sitt detoxande jobb.
Ohälsa i tarmen gör att upptaget av näring blir sämre. Om matsmältningen går för långsamt börjar den smälta maten i tarmen tillslut utsöndra gifter som även de tas upp av tarmväggarna och cirkuleras ut i vår kropp.
Gifterna som då bildas i kroppen kallas i ayurveda för AMA.
Den största anledningen till att du får lös eller trög avföring är att microberna i tarmen har kommit i obalans. Tarmfloran kräver en perfekt miljö för att kunna fungera optimalt och det finns många faktorer som kan få dem ur balans.

Gallans flöde är nyckeln till en regelbunden tarm. Tarmens funktion och regelbundenhet är beroende av hela matsmältningen. Gallblåsan, bukspottskörteln, magen, tarmen. Om tillräckligt med galla produceras kommer din tarm att bli mer regelbunden.

Ät därför lite mer grönsaker för att producera mer galla och stötta levern.

Dessa grönsaker hjälper kroppen till en regelbunden tarm

Betor
Sellery
Bladgrönsaker
Jordärtskockor
Rosmarin
Gurkmeja
Bockhornsklöver
Amalaki (indiskt krusbär)

Välj fiberrikt för att hjälpa detoxen lite extra. Fibrer skrubbar rent tarmen från gifter och överblivet slem.
50 g fibrer om dagen är bra!

Se till att dricka mycket vatten innan maten och efter maten, så att du ine blir uttorkad i taren eller förstoppad, då går maten för långsamt genom tarmen och istället för detox effekten tar kroppen upp gifter från maten innan den hunnit lämna kroppen.