Call Us +1 800 245 39 25
Stay connected:

Fettsyror i obalans vänder upp och ner på hälsan

De essentiella fettsyrorna är några av de viktigaste ämnen som din kropp behöver för att fungera i harmoni. De är livsviktiga – essentiella- för många delar av kroppen.
När de två fettsyrorna Omega 3 och Omgega 6 kommer ur balans får vi olika symptom, en del väldigt diffusa. Allergier, problem med synen, huvudvärk, torr hud, eksem, inflammerad tarm, IBS, smärta och värk i leder muskler, sämre återhämtning….listan kan göras lång.
Problemet med Omega 6 och Omega 3 är att dessa ämnen ej kan tillverkas utav kroppen utan hela tiden måste tillsättas till din kropp.
De är båda lika viktiga men har olika funktioner. Omega 6 skapar inflammationer i kroppen vilket ibland kan vara viktigt, tex vid ett getingstick då inflammationen svullnar upp området så att inte giftet skall spridas. Så fort kroppen identifierat och börjat bryta ner giftet skickas den andra fettsyran Omga 3 dit och häver inflammationen.
Genom spannmål får vi i oss Omega 6 och genom fet fisk får vi i oss Omega 3.
Idag äter vi såstor andel spannmål genom bröd, pasta tex och så lite fisk. Fisken får dessutom inte vara uppväxt på spannmål pellets, alltså odlad, då innehåller den Omga 6.

Idag behöver vi tillskott av olja med Omga 3 för att fungera optimalt. Vår kost har ändrats drastiskt de senaste hundra åren och den tidigare viktiga fisken, finns inte med lika ofta på menyn. Genom tillskott får du i dig rätt mängd för dig, vi rekommenderar dessutom att du väljer ett garanterat rent och testat Omega 3 tillskott. Omega 3 olja är en färskvara och härsknar snabbt.
Vi rekommenderar därför Zinzinos Balance oil och AquaX som du kan ta som tillskott eller blanda i smoothie eller juice.
Balance oil är blandad med olivolja och innehåller högkvalitativ fiskolja från Norge. Detta svenska företag testar sina produkter ordentligt.
Genom deras Test kan du dessutom testa din omega balans, äta olja minst fyra månader och sedan ta ett nytt test för at se vilka otroliga resultat denna olja ger.

http://www.izinzino.com/2003125366

Ett tillskott för dig som lever ett aktivt liv med ibland stress. Stress har en nedbrytande och inflammerande påverkan på din kropp.

Läs även denna artikel om barn som testsats med sin inlärningsförmåga före och efter tillskott!

http://sahlgrenska.gu.se/forskning/aktuellt/nyhet//tillskott-av-omega-3-kan-hjalpa-barn-med-add.cid1241080